samimiettinen Menestymme kun saamme mitä haluamme, mutta onnellisia olemme vasta kun haluamme mitä saamme

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 49 min 2 s sitten

Googlen liikenteen ”kaappaus”: Tunnustus tulikin Nigeriasta

1 tunti 3 min ago

Nigerialainen verkko-operaattori Main One on ottanut syyt niskoilleen Googlen palvelimille tarkoitetun liikenteen ohjautumisesta Kiinaan ja Venäjälle maanantaina, uutistoimisto Reuters kertoo Tivin mukaan.

Main Onen mukaan syynä oli verkon päivitysoperaation yhteydessä tehty virheellinen bgp-suodatuksen asetusmuutos, jonka vuoksi osa Googlen palvelimille tarkoitetusta liikenteestä ohjautuikin Main Onen kumppanin China Telecomin verkkoon.

Talviolympiakisojen kriisi syvenee – kisahakijat kaikkoavat

3 tuntia 49 min ago

Kanadan Calgary on vetäytynyt vuoden 2026 talviolympiakisojen hakuprosessista. Asiasta päätettiin kansanäänestyksessä, jossa 56,5 prosenttia äänestykseen osallistuneista Calgaryn suurkaupunkialueen asukkaista äänesti, ettei halua olympialaisia Calgaryyn.

Johannes Virolaista siteeraten todettakoon, että pulinat pois. Calgaryyn ei haluta olympialaisia, vaikka projekti olisi laskelmien mukaan ollut taloudellisesti voitollinen ja tuonut kaupungille paljon julkisuutta, kuten talviolympialaiset toivat Calgarylle 1988.

ST1-miljardööri Mika Anttonen lyttää EU:n ilmastotoimet – ”Naiivi ja vastuuton kuvitelma”

4 tuntia 51 min ago

Energia- ja polttoaineyhtiö ST1:n perustaja ja pääomistaja Mika Anttonen sanoi tänään eduskunnassa järjestetyssä seminaarissa, että monet ilmastotavoitteet ovat epärealistisia. Erityisesti hän kritisoi sitä, että Euroopan unioni on linjannut tekevänsä ilmastotoimiaan EU-rajojen sisäpuolella.

Anttonen nosti esiin sen, että EU:n osuus koko maailman primääri- eli jalostamattoman energian kulutuksesta on alhainen ja laskee tulevaisuudessa.

Suomen uusissa talousluvuissa piilee huoli – Ekonomisti: ”Kertoo heikosta tuottavuuskehityksestä”

5 tuntia 31 min ago

Tilastokeskuksen tänään julkistaman pikaennakon perusteella bruttokansantuotteen ennakoidaan nousseen kolmannella neljänneksellä kausitasoitettuna 0,3 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä.

Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki huomauttaa, että tuottavuus on kehittynyt heikosti. Tämä pitäisi huomioida myös hallituksen talouspolitiikassa, hän toteaa.

Jussi Halla-aho: ”GCM on vaarallinen asiakirja – Tarvitsemme työkaluja massamaahanmuuton rajoittamiseen”

6 tuntia 4 min ago

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho arvostelee tiukasti YK:n siirtolaisuusasiakirja GCM:ää. Halla-aho kutsuu sitä Euroopan parlamentissa pitämässään puheessa ”harhaanjohtavaksi ja vaaralliseksi asiakirjaksi”.

Hänen mukaansa asiakirja ei tarjoa ratkaisuja maahanmuuton käsittelyyn ja kaikkien EU-maiden tulisi vetäytyä siitä.

Hyytävä asiantuntijan arvio: Venäjä mellastaa ja ”piirtää etupiiriään” Euroopassa Trumpin takia

6 tuntia 16 min ago

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen arvioi, että Yhdysvaltain politiikkaa antaa Venäjälle lisää toimintatilaa ja vapautta harjoittaa pyrkimyksiään Euroopassa.

Tämä puolestaan johtuu Tiilikaisen mukaan siitä, että presidentti Donald Trumpin politiikka on lietsonut Kiinassa esiin ”sotilaallisen tekijän”. Kiina tavoittelee nyt talouden ohella myös sotilaallista johtajuutta, Tiilikainen sanoi tänään eduskunnassa järjestetyssä ulkoisen turvallisuuden seminaarissa.

Jopa satojen tuhansien suomalaisten allekirjoitukset roskiin? – Näin kansalaisaloitteita muutetaan

7 tuntia 1 min ago

Oikeusministeriössä on käynnissä hanke, jonka tarkoituksena on helpottaa kansalaisaloitteiden tilannetta pidentämällä nimienkeruu- ja luovutusaikoja.

Eduskunnassa on huolestuttu siitä, että kymmenien tai jopa satojen tuhansien kansalaisten allekirjoittamat aloitteet mitätöityvät, sillä kansalaisaloitteet raukeavat hallituskauden päättyessä.

”Valtasuhteet järisevät” – Minna Helle selittää lakkoaallon taustoja HS:ssa

8 tuntia 28 s ago

Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle pohtii Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla kolmikannan tulevaisuutta. Maan hallituksen pitäisi hänen mielestään hyödyntää jatkossa paremmin kolmikannan tarjoamaa vuoropuhelua valtio­vallan, työnantajien ja palkan­saajien kesken.

Merkittävä läpimurto brexitissä – brittihallitus käsittelee luonnosta

8 tuntia 18 min ago

Britannian ja EU:n virkamiehet ovat saanet sorvattua yhteisen sopimusluonnoksen Britannian EU-erosta.

Konservatiivipääministeri Theresa May hakee brexit-luonnokselle hallituksensa hyväksyntää tänään keskiviikkona erityisistunnossa. Tiistai-iltana May on keskustellut erikseen jokaisen ministerin kanssa luonnoksesta, jota ei ole virallisesti julkistettu.

Suomi hävisi tyttöjen jalkapallon MM-kisoissa – vastustajalla oli ajatus edellä

13.11.2018 23:18

Suomi aloitti urakkansa jalkapallon alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Uruguayn Montevideossa 0-1 -tappiolla Uudelle-Seelannille. Kelli Brownin tekemä voittomaali syntyi komeasta laukauksesta, mutta suomalaisten virheet sekä valmennusjohdon taktinen epäonnistuminen auttoivat uusiseelantilaisia.

Uusi-Seelanti prässäsi korkealta, mikä sekoitti suomalaisten pelin. MM-kisaottelu varmasti myös jännitti suomalaisia, sillä harhasyöttöjä tuli aivan liikaa.

Kohukuski Esteban Ocon uhkaa Valtteri Bottaksen paikkaa

13.11.2018 20:21

Nuori lupaava ranskalaisajaja Esteban Ocon teki itseään tunnetuksi viime sunnuntaina ajetussa Brasilian F1-kilpailussa. Hän kolaroi kisaa johtaneen Max Verstappenin ulos radalta yritettyään ohitusta Verstappenista, vaikka oli kierroksen jäljessä.

Verstappen ajoi maaliin toisena, mutta olisi ilman Oconin toilailuja voittanut. Verstappen kävikin tuuppimassa Oconia, mutta ei sentään motannut tätä nyrkillä.

Oconin temppu oli tökerö. Siinä ei ollut mitään muuta logiikkaa kuin häiritä Verstappenin kisasuoritusta.

Tutkija: GPS-häiriön taustalla voi olla Venäjän Shoigun uhkaus Suomelle

13.11.2018 20:13

Suomen Lappiin ja pohjoiseen Norjaan kohdistunut GPS-häirintä voi olla Venäjän tahallisia ”vastatoimia”, joilla Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu kesällä 2018 Suomea uhitteli. Asian nostaa esiin Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola Twitter-tilillään.

Tivi: Mitä ihmettä tapahtui Googlelle? Liikenne ohjautui yhtäkkiä Kiinaan ja Venäjälle

13.11.2018 19:29

Google eli mielenkiintoisia aikoja eilen eli 12. marraskuuta. Reilun tunnin ajan käyttäjät ihmettelivät miksi netti tuntuu takkuavan niin pahasti, jos toimii lainkaan, Tivi kertoo.

Tietoturvayhtiö ThousandEyes selvitti, että Googlen palveluiden liikenne ohjattiin tuntemattomasta syystä Venäjälle, Nigeriaan sekä Kiinaan.

Näkökulma: Antti Rinne viritti juonen kapitalistien kauhuksi

13.11.2018 19:00

Tulevan hallituksen pääministerin tai valtiovarainministerin salkussa tiukasti kiinni oleva Antti Rinne on porukoineen julkistanut tänään vaihtoehtobudjettinsa.

Sen pohjalta voi vetää johtopäätöksiä siitä, mihin suuntaan maata oltaisiin demareiden johdolla viemässä.

”Herra ministeri, te olette 114‑vuotias, kun suomalaiset veronmaksajat vapautuvat tästä vastuusta”

13.11.2018 18:02

Eduskunnassa kuultiin tänään tiistaina hallituksen tiedonanto Euroopan rahoitusvakausvälineelle eli ERVV:lle annetun valtiontakauksen voimassaoloajan pidentämisestä. Kreikan kriisin yhteydessä perustetusta välineestä koituvat vastuut sitovat Suomea vuosikymmenten ajan aina vuoteen 2082 asti. Sipilän hallitukselle esitettiin ainakin kaksi epäluottamuslausetta eri syistä.

Perussuomalaiset haluaa keskituloisen veroalen – Ruotsissa saa 200e/kk enemmän

13.11.2018 16:41

Perussuomalaiset alentaisivat suomalaisten keskituloisten ansiotuloverotusta 300 miljoonalla eurolla, ilmenee puolueen tiistaina julkistamasta vaihtoehtobudjetista. Autoveron poistamista puolue ei enää esitä.

Palkkatulojen verotukseen perussuomalaiset hakee mallia Ruotsista. Naapurimaassa keskituloiselle jää käteen puolueen laskelmien mukaan noin 200 euroa enemmän kuin suomalaiselle keskituloiselle. Perussuomalaisten mukaan palkkaveron laskeminen kannustaisi myös vastaanottamaan työtä ja siten kohentamaan työllisyyttä.

Finanssiala: Sdp:n lähdevero vesittyy – maksajina Suomen työssäkäyvät

13.11.2018 15:32

Suurin oppositiopuolue sdp rahoittaisi tänään julkistetun vaihtoehtobudjettinsa panostuksia muun muassa osinkoveroista vapautettujen yhteisöjen lähdeverolla.

Verkkohyökkäys häiritsi Kelan, verottajan ja poliisin palveluita – KRP: Ainoa epäilty menehtynyt

13.11.2018 14:43

Suomalaisia verkkopalveluita piinattiin tänä vuonna harmillisilla palvelunestohyökkäyksillä. Keskusrikospoliisi kertoo nyt selvittäneensä asian.

Poliisin mukaan epäilty tekijä on 1990-luvun alussa syntynyt suomalainen mies. Hänen uskotaan toimineen yksin. Poliisi tekee esitutkinnan loppuun, mutta syyteharkintaan asti ei edetä, koska epäilty on kuollut.

MaRa: Alkoholista on tehty liian kallista ravintoloissa, risteilyillä juhlitaan verottomasti – ”Epäreilua”

13.11.2018 14:26

Matkailu- ja ravintolapalveluyrityksiä edustava MaRa ajaa alkoholin anniskelun arvonlisäverokannan pudottamista nykyisestä 24 prosentista 14 prosenttiin. Järjestön Luonnonvarakeskuksella (Luke) teettämästä selvityksestä ilmenee, että täysimääräisesti laskettuna alennus tarkoittaisi noin 8 prosentin alennusta ravintolajuomiin. 7 euron tuopin hinta laskisi 57 sentillä.

Natosta tiukka ehto ”Euroopan armeijalle”: Sopii vain Naton sisällä

13.11.2018 13:25
Puolustusliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kehottaa Eurooppaa keskittymään Natoon kehittäessään puolustustaan. Stoltenberg vastaa Deutsche Wellen haastattelussa suoraan Ranskan presidentti Emmanuel Macronin ehdotukseen Euroopan unionin omasta armeijasta.  
Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat