samimiettinen Menestymme kun saamme mitä haluamme, mutta onnellisia olemme vasta kun haluamme mitä saamme

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansanäänestys eurosta

IN - 40% kansasta tyrmää euron! *

Näyttäisi yhden mielipidetiedustelun pohjalta, että noin 40 prosenttia kansasta haluaa markan takaisin tai toisin sanoen eurosta eroon. On muitakin mahdollisuuksia kuin markka.

QE (EKP:n setelirahoitus) - €:n euforian loppu

"Quantitave easing" on hieno ilmaisu Euroopan keskuspankin jo pitkään jatkuneesta setelirahoituksesta. Euroopan parlamentti kuunteli eilen keskuspankin pääjohtajan selityksiä tästä QE:stä, jonka pitäisi päättyä ensi maaliskuussa. Kun seuraa alan ammattilaisten kannanottoja, niin vaikuttaa yhä enemmän siltä, että euron loppu alkaa todella olla ovella. Itse olen tavallinen kansalainen, joka sattuu vaan lukemaan erään keskeisen EU-kauppamaan talouslehdistöä.

Perussuomalaiset torppasi kansanäänestyksen -EUROSTA !

Paavo Väyrynen tiesi kertoa tämän aamun TV-lähetyksessä, että perustuslakivaliokunnassa nimen omaan perussuomalaiset estivät kansanäänestysaloitteen etenemisen eduskuntaan.

Minusta persut tekivät anteeksiantamattoman virheen, kun ne alkoivat torppaamaan kansanäänestyksen eurosta sillä perusteella, kuka on aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja eli Paavo Väyrynen.

Samalla perustuslakivaliokunta saattoi häpeään ne kyymenet tuhannet ihmiset, jotka allekirjoittivat aloitteen ja uskoivat oikeusvaltion toimintaan.

Perustuslakivaliokunnan kannanotto kansalaisaloitteesta on käsittämätön

Kansalaisaloitteen ensimmäinen allekirjoittaja Paavo Väyrynen pitää perustuslakivaliokunnan tänään julkaisemaa kannanottoa käsittämättömänä.

Oikeusministeriö aikanaan tarkasti aloitteen ja katsoi sen lain mukaiseksi. Yksi valiokunnan kuulemista asiantuntijoista esitti perustuslakivaliokunnan kannanottoon sisältyvän tulkinnan, että aloitetta ei voitaisi käsitellä, mutta muut eivät siihen yhtyneet.Perustuslakivaliokunnan tulkinta rajaa perusteettomasti oikeutta tehdä kansalaisaloitteita.

Onko euroalueen jäsenyydestä äänestäminen vaarallista?

Paavo Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa saavuttanee 50 000 kannattajan rajan, vaikka nimien kertyminen onkin hyytynyt noin 35 000 tasolle. Keräysaikaa on kosolti jäljellä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä