samimiettinen Menestymme kun saamme mitä haluamme, mutta onnellisia olemme vasta kun haluamme mitä saamme

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikan velkakriisi

Mitä seuraavaksi Kreikan velkakriisin suhteen

 

Tämän päivän agenda on, kenellä kulta, asettaa säännöt

“On Thursday, the Commissioner for Economic Affairs, Pierre Moscovici, said he was optimistic that a “political agreement” can be reached.”

Aloittaako kreikkalainen nuoralla tanssi dominoefektin?

(Saksalaiset ovat rehellisyydessään selvittäneet |1 mitä tosiaan tuolla demokratian kehdossa on tapahtunut – jo alun alkaen, kun eurorahoitus ja lainajärjestelyt käynnistyivät. On jo selvää, että monet tiesivät alun alkaen mitä tapahtuu |2. Meitä kansalaisia uhkailtiin massatyöttömyydellä, ellemme ryhdy auttaman eteläisiä veljiä.

Perussuomalaiset ei esitä tankkeja Kreikan kadulle

Ulkoministeri Timo Soini perusteli Kreikan tukemista turvallisuuspoliittisella vaaralla. ”Jos Kreikka hajoaa yhteiskuntana sisältä, se tuottaa monenlaista ongelmaa, kuten pakolaisongelmaa” sanoi Soini tiedotustilaisuudessa. Pakolaisongelmaan vetoaminen vaikuttaa kaukaa haetulta, kun kyseessä on yli varojensa elänyt länsimainen valtio, jossa ihmisillä on vaikka Syyriaan tai Afrikkaan verrattuna todella paljon vaurautta. Turvallisuuspoliittinen vaara ei ole liioimmin ennen perussuomalaisia askarruttanut.

Ajatuksia Kreikasta ilman oppineisuuden rajoituksia

Olen täysin ja onnellisesti oppimaton politiikasta, rahoitusjärjestelmistä, yhteiskuntatieteistä ynnä muista. En siis ”ymmärrä” Kreikan tilanteesta mitään. Vai ymmärränkö? Pakkohan tähän keskusteluun on osallistua.

Kreikalla on velkaa ja sitä on liikaa. Niin paljon, että maa ei kykene niitä koskaan maksamaan. Silloin lienee velkojien etu on se, että velkoja kohtuullistetaan jotta saadaan edes osa lainatusta rahasta takaisin.

EU puun ja kuoren välissä

Juuri nyt ei liene helppoa olla kreikkalainen. Todellisuus ei ole EU-päättäjien puolella, mutta seuraukset tästä taipumattomuudesta todellisuuteen kantaa erityisesti Kreikan kansa.

Kukaan Kreikan velkojista, Kansainvälistä valuuttarahastoa lukuun ottamatta, ei ole suoraan tunnustanut Kreikan totaalista maksukyvyttömyyttä. Käsittääkseni Kreikan tilanne voi kehittyä kahteen suuntaan.

Euromaat suunnittelevat ensimmäisen kerran Kreikan maksukyvyttömyyttä

Euroryhmä on valmistellut Bratislavassa kaksoisskenaarion Kreikan tilanteesta.

Skenaario 1: Kreikan hallitus saa launtaihin saakka aikaa esittää konkreettisia uudistussuunnitelmia, jotka tyydyttävät rahoittajia.

Skenaario 2: Jos rahoittajat ja Kreikka eivät pääse sopimukseen, Kreikasta tulee maksukyvytön.

Kreikan tie on myös Suomen tie!

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble nostaa keskusteluun ajatuksen rinnakkaisvaluutasta Kreikalle. Wolfgang Schäublen kerrotaan maininneen Montenegron esimerkkinä vastaavasta järjestelystä. Asiasta kertoo mm. Verkkouutiset.

Schäuble ei ole toki yksin, sillä rinnakkaisvaluuttaa ovat esittäneet aiemmin ratkaisuksi useat taloustieteen tutkijat.

Syrizan toimet Kreikassa

Kirjoitin 21.04. blogin Kreikan hallituksen haluista pakottaa kunnat ja julkisoikeudelliset yhteisöt antamaan rahansa rahansa ja varansa hallituksen käyttöön.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193773-tsipraksella-kreikassa-kai...

Kreikan pääministeri Tsípras nöyränä Berliiniin

Kreikan pääministeri Aléxis Tsípras on matkustanut  tänään nöyränä Berliiniin tapamaan liittokansleri Angela Merkeliä. Hän ei suinkaan mene uhkaamaan Saksaa, että Kreikka jättää velat maksamatta, kuten täällä annettiin toisaalla ymmärtää. Frankfurter Allgemeine –lehden mukaan Kreikka haluaa nopeasti rahaa (Er will schnell mehr Geld ) .

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä