samimiettinen Menestymme kun saamme mitä haluamme, mutta onnellisia olemme vasta kun haluamme mitä saamme

Kaikki blogit puheenaiheesta Rikkaat

Ihminen on raharikkaille väärä kohde autettavaksi

Rahaa on kuin roskaa ja roska ei lopu koskaan, on vanha sanonta rahan olemuksesta. Sitä ei ole kuitenkaan kaikilla elämiseen edes kunnolla kädestä suuhun. Rahalla on taipumus pesiä. Valtavat summat odottavat eri puolilla  kaiken aikaa päästäkseen liihottamaan maailmalle tuottamaan omistajalleen mainetta ja kunniaa.

Perusturvan tasoa pitää nostaa


Taloudellinen ja sosiaalinen eriarvoisuus laskee lasten ja nuorten (myöhemmin siis koko kansakunnan yhteistä) lukutaitoa. Sillä on kauaskantoiset seuraukset ihmisten elämiin ja koko yhteiskuntaamme.
 
Kasvatetut tuloerot, eriarvoisuus ja köyhyys ovat tietoisesti ja järjestelmällisesti politiikalla tehty rikos, jossa aseena on taloudellinen väkivalta.
 
Taloudellista ja sosiaalista eriarvoisuutta on kasvatettu tietoisesti politiikalla jo yli 20 vuotta Suomessa.
 

Orpo köyhien, Heinäluoma rikkaiden asialla!

 

Petteri Orpo aloitti valtiovarainministerinä keskiviikkona. Heti hän oli eduskunnan ministeriaitiossa puolustamassa hallituksen kehyspäätöstä.

 

Orpo jatkoi jo Lappeenrannassa esittämäänsä linjaa. Hän lupasi, että köyhistä ja talousahdingossa elävistä kannetaan huolta. Tämän hän kertoi vakaalla mielellä jopa pariin kertaan eduskunnan edessä.

 

Lisäksi hän lupasi, että koulutuksesta ja tutkimuksesta ei enää leikata. Erinomaista.

 

Edellinen valtiovarainministeri ei koskaan kertonut saati luvannut vastaavaa. 

Rikkaiden talouspopulismi ja natsisympatiat

Meillä on huippuhyvä kilpailukyky toisin kuin rikkaat väittävät. Kilpailukykyvertailussa (maailman maista) Suomi sijoittuu sijalle 4. Suomessa ei myöskään teollisuuden työtuntikustannukset ole Euroopan korkeimmat. Suomessa työtunnin hinta on 35,9 €. Belgiassa, Tanskassa, Ruotsissa, Saksassa ja Ranskassa on Suomea korkeammat kulut. Tilastot alla.


TILASTOKUVAT 1 JA 2 KUVAPALKISSA

 

Korkeat verot eivät koske oikeasti rikkaita

Sanotaan, että rikkaat maksavat korkeita veroja. Jopa puolet palkastaan. Tämä on lähinnä keskiluokan päänvaiva. Pikkuporvarillisten wannabe-rikkaiden ongelma. Tähän sakkiin voi kuulua jopa kommunisti ilman ideologista ristiriitaa kunhan ei omista pääomia. Vaikka suomalaisia ei opeteta porvarillisessa kasvatuksessa kyseenalaistamaan vallitsevia arvoja niin kannattaa toki huomioida, että todelliset raharikkaat ovat saaneet vuoden 1993 verouudistuksessa erityiskohtelun. Nimittäin silloin palkka – ja pääomatulot eriytettiin eri veroasteikoksi.

KATEUS on voimavara oikein käytettynä

Kuuntelin tänään radio-ohjelmaa, jossa haastateltavana oli ahvenmaalainen Stefan Lindfors.  Harvoin olen kuullut niin lyhyessä ajassa niin hyvää arviota suomalaisuudesta.

 

Vaikka mannersuomessa yleisesti suomenruotsalaiset yhdistetään Ruotsiin, Stefanin oman kokemuksen mukaan suomenruotsalaiset ja myös ahvenanmaalaiset käyttäytyvät täsmälleeen samoin kuin ”junttisuomalaiset”.

 

Rahatehtailun ruma tausta

Rahatehtailun ruma tausta

*

Onko suurten keskuspankkien käynnistämä ja harjoittama ”määrällinen elvytys, QE” hyväksi vai pahaksi?

Tuota konstia soveltavat maailma viisi mahtavinta keskuspankkia: Yhdysvaltain, Euroopan, Japanin, Britannian ja Kiinan keskuspankki.

Meno on kuin hevoshaassa.  Tanner tömisee ja aitaa kaatuu.

Mittaamattoman suurta se ainakin on, uuden kuvitteellisen rahan buukkaaminen markkinoille, jotka eivät vedä, eivät vaikka raha jo entuudestaan on alennusmyynnissä.

On oikein ja järkevää keventää hyvätuloisten verotusta

Pieni vähemmistö hyvätuloisia maksaa tällä hetkellä leijonanosan ansiotulokertymästä - ja oikeastaan kaikista muistakin veroista. He eivät myöskään nauti juuri mistään veroilla kustannettavista etuuksista, paitsi toki infrasta, oikeuslaitoksesta ja muista vastaavista, jotka hyödyttävät yhteiskuntaa yleisesti.

On rikos olla rikas.

Onko se rikos, kun on rikas?

Näin ajattelee varmasti moni rikas tällä hetkellä. Meillä on suomessa veroasteet jo tapissa, joten on helppo hyökätä rikkaiden ja hyvä tuloisten kimppuun. Mitä veropakolaisuus käytännössä edes tarkoittaa? Onko väärin, jos olet kovalla raatamisella ja rehellisellä työllä ansainnut omaisuutesi?

Maailman rikkaat rikastuvat, mutta...

Yleisradio uutisoi (19.1.2015), että rikkain prosentti omistaa pian puolet maailman omaisuudesta. Uutisen mukaan rikkaiden suhteellinen osuus on noussut viime vuodet. Samalla mainittiin, että maailmasta löytyy yli miljardi äärimmäisessä köyhyydessä elävää. Nämä kaksi asiaa on helppo liittää toisiinsa, mikäli ajattelee talouden toimivan nollasummapelillä. Asia ei ole kuitenkaan tilastojen valossa näin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä