samimiettinen Menestymme kun saamme mitä haluamme, mutta onnellisia olemme vasta kun haluamme mitä saamme

Kaikki blogit puheenaiheesta Vesa Kanniainen

Nato voisi tukea Suomen Nato-jäsenyyshakenmusta

Professori Vesa Kanniaisen mukaan mahdollisessa Nato-jäsenyydessä on oleellista arvioida ja löytää vastaus kahteen kysymykseen; vahvistaako jäsenyys Suomen kansallista turvallisuutta ja loisiko se kynnyksen Venäjälle puuttua Suomen asemaan sotilaallisesti ja mikä olisi Nato-jäsenten kyky ja halu auttaa Suomea, jos Suomi joutuu hyökkäyksen kohteeksi yksinään tai osana laajempaa kansainvälistä konfliktia Itämerellä.

”Mahdollinen vihollinen joutuu omalta kannalta arvioimaan suvereniteetin loukkaamisen järkevyyttä hyöty-kustannus-analyyttisesti”.

Eurovaaleissa puhutaan €:sta – miksi myös Natosta?

Taas kerran kaksi suurta aihetta hallitsevat keskustelua, myös eurovaalikeskustelua. Ne ovat € ja Nato. Kumpikin on niin kimurantti kysymys, että kummastakaan ei oikein osaa olla mitään mieltä. Tai paremmin sanottuna mielipide vaihtuu melkein päivittäin aina sen mukaan, miten vakuuttavia kolumneja ja blogeja on lukenut näistä aiheista.

Vastauksia Kanniais-skeptikoille

Luku-urakkani Vesa Kanniaisen vetämän tutkijaryhmän kirjan Euron tulevaisuus – Suomen vaihtoehdot kanssa on vielä kesken. En siksi halua antaa lopullista tuomiotani teokselle, mutta jo tässä vaiheessa voin suositella sitä

Europyörällä päästään

Olipa kerran suomalainen ja ruotsalainen joilla oli ollut samanlaiset pyörät 1992. Niissä ei ollut jarruja. Se oli vaarallista koska he olivat vasta opettelemassa maastopyöräilyä.

Vauhti lähti lapasesta ja kummallisesta oikusta johtuen he olivat kytkeneet pyöränsä ”murtumattomalla” putkella kokeneisiin eurooppalaisiin pyöräilijöihin. Kuulemma sellainen monen pyörän muodostelma oli vakaa.

Eräänä päivänä muodostelman johtaja, saksalainen, jarrutti (ilman jarruvaloa tietysti). Suomalainen ja ruotsalainen kaatuivat ja saivat pahoja ruhjeita.

Irti eurosta - kolmeen valuutta-alueeseen

Ylen A-studiossa maanantaina 5.5.2014 kerroin näkemykseni eurosta. Tänään, kaksi päivää myöhemmin, professori Vesa Kanniainen yhdessä laajan asiantuntijajoukon kanssa julkaisi teoksen "Euron tulevaisuus - Suomen vaihtoehdot". Mielenkiintoinen yhteensattuma. Talousviisaiden viesti on sama kuin esittämäni. Euro on vahingollinen Euroopalle ja erityisesti Suomelle. Se on liian vahva. Se on näivettänyt Suomen vientiä ja hiipuminen jatkuu niin kauan kuin olemme eurossa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä